مقالات

تینر

تینرها از جمله تینر فوری را می توان به عنوان یک حلال و ماده شیمیایی دانست که به عنوان رقیق کننده در صنعت مورد استفاده می باشد. از طرفی برای بهبود خاصیت رنگ ها نیز از این ماده شیمیایی استفده می نمایند.

در عبارات تحت الفظی به آن رقیق کننده یا سالونت نیز می گویند

جالب است بدانید که تینر از اصلی ترین و مهم ترین ابزار در صنعت نقاشی های صنعتی و ساختمانی است. جهت ساخت این حلال شیمیایی باید استخراج نفت و مواد پایه نفتی صورت پذیرد.

به طور معمول  تینر برای  حذف رنگ از روی برس ، غلطک ، تجهیزات و سطوح استفاده می شود . با این  حال، برای بسیاری از برنامه های کاربردی دیگر استفاده می شود  مثلا برای  رقیق کردن  رنگ برای  صرفه جویی در پول و زمان  شما  می باشد .

پخش رنگ ، سرزمین رنگ دارای انواع مختلف تینر در بسته بندی های متفاوت می باشد

خواص تینر چیست؟

زمانی که شما از تینر در رنگ استفاده می نماید. این حلال تاثیر بسزایی در خواص کاربری رنگ ایفا می نماید. از تاثیرات مستقیم آن دراین زمینه می توان بر:

·        ویسکوزیته

·        خاصیت برس خوری

·        قابلیت اسپری

·        مدت زمان و سرعت خشک شدن رنگ

و خواص بسیار دیگر آن اشاره نمود.

کاربردهای تینر

تینر را میتوان برای تمیز کردن تجهیزات و ابزار خود که استفاده کرده اید به کار ببرید  . تینرها را می توانید  برای کاهش ویسکوزیته رنگ مخلوط کرد تا بتوان آن را در اپلیکاتور های اسپری رنگ استفاده کرد .  یکی دیگر از کاربردهای مهم که اکثر مردم  از آن آگاهی ندارند  این است که تینر را میتوان  برای  جلوگیری از سخت شدن رنگ پس از باز شدن درب محصول استفاده کرد .

بهترین روش کاهش ویسکوزیته رنگ

قبل از  گرفتن تینر باید بدانید که برای  رنگ های مختلف تینر های مختلف وجود دارد . رنگ های پایه روغنی را با تینر روغنی رقیق می کن و انواع و اقسام تینر ها موجود است .

مناسب ترین تینر کدام است؟

تینر ها دارای انواع بسیار متفاوتی می باشند، چراکه هر رنگی ساختار شیمیایی بخصوص خود را داشته و حلال مناسب خود را نیاز خواهد داشت.

توجه نمایید که سالونت تاثیر بسیاری روی خاصیت و عملکرد رنگ خواهد داشت.شما برای رقیق کردن رنگ ها و همچنین تمیز کردن سطح کار و ابزار خود به تینر نیاز خواهید داشت. درجه و خاصیت های متفاوتی از تینر ها موجود می باشند. در نتیجه باید بدانید که برای رنگ مورد نظر از چه حلالی باید استفاده نمود.

از عوامل دیگر شناخت تینر رنگ آن است، که یکی از مهمترین ویژگی آنها و نشان دهنده درصد خلوص ، کیفیت پالایش و تمیزی ظروف آنها است . رنگ آن به خصوص در فرمولاسیون رنگهای سفید و روشن بسیار اهمیت دارد.

نوع رنگ

مناسب ترین رقیق کننده

رنگ پایه آب (رنگ های پلاستیک و آکرلیک)

آب

رزین روغنی (رنگ فوری)

تینر روغنی

رنگ نیتروسلولوز (رنگ فوری)

تینر فوری

رنگ اپوکسی

تینر اپوکسی

رنگ کوره ای

تینر کوره ای

رنگ پلی اورتان

تینر پلی اورتان

 توجه داشته باشید که حلالیت تینر همان معنای رقیق کنندگی را میدهد. تینری از قدرت حلالیت بیشتری برخوردار است که بتواند با مصرف کمتر ویسکوزیته رنگ را بیشتر کاهش دهد.

اگر به دنبال کیفیت مطلوبی از رنگ می باشید باید بدانید که سرعت تبخیر باید با زمان خشک شدن هماهنگ باشد.

 

یکی از انواع تینر که در جدول ذکر شد ، تینر فوری می باشد که دارای طیف کاربرد بسیار وسیع می باشد که کارشناسان مجموعه ی پخش رنگ، سرزمین رنگ  به اختصار در ذیل به توضیح آن می پردازند :

تینر فوری

از تینر فوری با توجه به قدرت حلالیت بالای آن می توان برای رقیق نمودن رنگ هایی براساس نیتروسلولوز، سیلر، کیلر و رنگ‌های فوری هوا خشک استفاده نمود. بهترین حلال برای رنگ های هواخشک نیز می باشد.

تینر فوری از ترکیب حلال های مختلفی تشکیل می شود که برای رقیق کردن رنگها به کار گرفته می شوند.

این حلال ها می توانند در بهبود خواص رنگ نیز تاثیر بسزایی داشته باشند . تینرها در خواص کاربردی رنگ ، زمان خشک شدن لایه رنگ و خواص نهایی رنگ تشکیل شده نقش تعیین کننده ای دارند .

از مشخصات و ویژگی های تینر فوری می توان به بی رنگ بودن و بوی تند آن اشاره نمود. توجه نمایید که تینر فوری با سرعت تبخیر بسیار بالایی می باشد و به همین دلیل است که به آن فوری می گویند.

اگر بخواهیم در ارتباط با مواد تشکیل دهنده این ماده شیمیایی بگوییم باید به وایت اسپریت، استون و غیره اشاره نمود.

 

این روزها شاهد استفاده چشمگیری از این نوع حلال می باشیم. برای استفاده از ۱ کیلوگرم کیلر حتما باید از ۱/۵ لیتر تینر استفاده نمایید و این نسبت ترکیب این حلال با رنگ های سلولوزی می باشد.

علت دسته بندی تینر فوری

تینر فوری مناسب ترین حلال برای رنگ و کیلر فوری می باشد و به همین جهت است که به آن فوری و یا هواخشک می گویند. حلال های تشکیل دهنده آن نیز از حلال های اصلی، حلال های کمکی و حلال های رقیق کننده می باشند.

دلیل اصلی کدبندی تینر های فوری را می توان تفاوت در قیمت و فرمولاسیون آن ها دانست. قطعا تینر ها با قدرت بیشتر قیمت بالایی خواهند داشت.

از این نوع تینر حلال در رنگ های هواخشک و همچنین در رنگ های اتومبیل استفاده می شود.

کاربرد تینر فوری چیست ؟

 

تینرها کاربردهای مختلفی دارد که از مهم ترین کاربرد تینر میتوان به رقیق کردن رنگ اشاره کرد ، همچنین از تینرها برای شستشوی ابزار و ادوات صنعتی نیز استفاده میکنند ، ضمنا به غیر از کاربرد رقیق کردن رنگ ، تینرها باعث می شوند که مواد مختلف رنگ از جمله پودرها و رنگدانه ها در رزین رنگ کاملا مخلوط گردد و بدون تینر، حلالیت پودرها در رزین امکان پذیر نمی باشد .

انواع تینرهای فوری

تینرها انواع مختلفی دارد که به چند دسته ۱۰۰۰۰، ۱۲۰۰۰، ۱۵۰۰۰، ۲۰هزار و ۳۰ هزار تقسیم بندی می شود که این کد و نام قید شده برای تینرهای فوری قراردادی می باشد که سالهای مختلفی است رایج گردیده که خیلی از شرکت ها از این کدها استفاده می نمایند .

حال که کمی با تینر و انواع آن آشنا شدیم ، نکاتی در مورد کار با این ماده شیمیایی و نکاتی ارزنده برای نقاشان گرامی از زبان همکاران خود در پخش رنگ سرزمین رنگ شنوا باشید

چقدر باید از تینر استفاده کنیم ؟

مخلوط باید با دقت تهیه شود  ،  به طور معمول نسبت ۳ به ۱ رنگ تینر باید یک ترکیب متناسب باشد . اگر تینر بیش از حد ریخته شود  مخلوط خراب می شود  . توجه داشته باشید اگر از پیستوله استفاده می کنید ، مخلوط باید رقیقتر باشد تا بتواند از طریق تفنگ جریان یابد .

برای بهترین نتایج ، لطفا این نکات مفید را با دقت دنبال نمایید  :

 

  • هرگز برای رنگ های سرد استفاده نکنید زیرا ممکن است بر روند ضخامت و کاربرد تاثیر بگذارد .
  • رقیق کننده باید با رنگ موجود در دمای اتاق مخلوط شود . ( حدود ۲۵ درجه سانتی گراد )
  • از مخزن چوبی برای مخلوط کردن رنگ استفاده کنید .
  • مخلوط کردن را به آرامی انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که تینر مخلوط شده است .

برای بهترین نتایج ، لطفا این نکات مفید را با دقت دنبال نمایید  :

  • هرگز برای رنگ های سرد استفاده نکنید زیرا ممکن است بر روند ضخامت و کاربرد تاثیر بگذارد .
  • رقیق کننده باید با رنگ موجود در دمای اتاق مخلوط شود . ( حدود ۲۵ درجه سانتی گراد )
  • از مخزن چوبی برای مخلوط کردن رنگ استفاده کنید .
  • مخلوط کردن را به آرامی انجام دهید تا اطمینان حاصل شود که تینر مخلوط شده است .

نکات ایمنی  هنگام کار با تینر  :

اگر شما نیاز به استفاده از تینر دارید ،  همیشه به یاد داشته باشید  که باید از وسایل حفاظتی مناسب استفاده کنید ،  حداقل  از وسایلی مانند دستکش ،  عینک  و …

یکی از  مهم ترین مواردی است که  نانو ذرات دی اکسید کربن را جذب می کند تنفس است این محصول باید با دقت اعمال شود ، ترجیحا در فضای باز و یا تهویه مناسب.

از کار با تینر در فضا های بسته و یا با تهویه پایین اجتناب کنید  . سعی کنید از تهویه مکانیکی  استفاده کنید. همچنین توصیه می شود که یک کپسول آتش نشانی در نزدیکی  محل قرار گیرد  زیرا حلال ها می توانند  بسیار قابل اشتعال باشند  .  هرگز تینر را به فاضلاب و یا روی زمین نریزید . ظروف حلال را تا انتها پر نکنید  .

مواد مناسب برای خاموش کردن آتش حاصل از این ماده چیست؟

از بهترین مواد برای خاموش کردن آتش سوزی حاصل از این ماده می توان به پودر شیمیایی خشک، دی اکسید کربن و فوم اشاره نمود.

با توجه به سنگین بودن بخارات این ماده نسبت به هوا بسیار مراقب باشید که مجدد آتش فلش بک نزند. همچنین احتمال پخش شدن آتش نیز وجود دارد.

با تشکر از شما همراه گرامی که این مقاله را مطالعه نمودید ، امید است توانسته باشیم هر چه اندک به اطلاعات شما سرور گرامی اضافه کرده باشیم .

ما در مجموعه ی سرزمین رنگ ، پخش تینر و انواع آن را از برندهای معتبر در سراسر کشور عهده دار هستیم ، با تماس و مشاوره با کارشناسان مجرب ما ، بهترین خرید را هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت با سرزمین رنگ تجربه کنید

 

حس یک خرید خوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *