مقالات

رنگ پلاستیک چیست و چه کاربرهایی دارد ؟

آیا تصمیم دارید رنگ دیوارها و سقف خانه را تغییر دهید؟ جدا از انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، با وجود انواع رنگ‌های مختلف در بازار، دانستن اینکه کدام رنگ برای کار شما مناسب‌تر است کمی دشوار میشود. یکی از رنگ‌هایی که شاید تا به امروز بارها شنیده باشید و نامی آشنا برایتان باشد رنگ پلاستیک است. فکر می‌کنید این رنگ مناسب کار شما باشد؟ پس با مزایای رنگ پلاستیک و کاربردها و معایبی که دارد بیشتر آشنا شوید.

رنگ پلاستیک چیست ؟

رنگ پلاستیک قدیمی ترین نوع رنگ بوده که تا به امروز کاربردهای متعددی در نقاشی ساختمان داشته است. قدمت استفاده از این رنگ به گذشته‌های بسیار دور باز می‌گردد و حتی کاربرد آن برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف پیش از سایر رنگ‌های ساختمانی از جمله رنگ روغنی بوده است.

رنگ پلاستیک یک رنگ بر پایه آب است که همانند سایر رنگ‌های پایه آب، بدون بو بوده و به سادگی با آب ترکیب می‌شود. معمولا افراد

 

 خبره این رنگ را برای رنگ آمیزی سقف توصیه می‌کنند، هر چند منعی درباره استفاده از آن به روی دیوارها و سایر سطوح نیز وجود ندارد اما با توجه به تفاوت‌هایی که رنگ دیوار و سقف دارد، رنگ پلاستیک نتیجه بهتری روی سقف خواهد داشت. با این حال از رنگ پلاستیک بعنوان یک رنگ مقرون به صرفه برای رنگ آمیزی سطوح مختلف استفاده می‌شود که این مساله از جمله مزایای رنگ پلاستیک محسوب می‌شود. این نوع رنگ در رنگبندی متنوع در بازار موجود است.

مزایای رنگ پلاستیک

  • رنگ پلاستیک قابل شستشو به معنای واقعی کلمه نمی باشد ، اما با دستمال نمناک قابلیت تمیز شدن دارد .
  • بدون  بو و سازگار با محیط زیست بوده و غیر سمی است ، مشتقات نفتی در تهیه و تولید این رنگ استفاده نشده است.
  • قیمت آن اقتصادی و مقرون به صرفه می باشد.
  • رنگ پلاستیک به سرعت خشک می شود ، چیزی بین ۲ تا ۴ ساعت .
  • پایه ی آن آب است و برای رقیق کردن نیاز به حلال نفتی ندارد .

معایب رنگ پلاستیک

  • از معایب قابل ذکر برای این رنگ به زود کثیف شدن آن میتوان اشاره کرد به طوری که معمولا برای سقف و داخل کمد و انبارها استفاده می شود .
  • نسبت به رنگ های روغنی مات تر می باشد .
  • عدم نشستن رنگ بر روی سطوح فلزی و چوبی .
  • در مناطق معتدل و مرطوب رنگ به مرور زمان لایه لایه شده و نتیجه دلخواه را نمی دهد.
آیا رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی قابل اجرا است؟

اجرای رنگ پلاستیک به روی دیواری که قبلا رنگ نشده بسیار آسان است اما اگر بخواهید رنگ پلاستیک را روی رنگ روغنی اجرا کنید با چالش‌هایی مواجه خواهید شد چرا که چسبندگی رنگ پایه آب به روی رنگ روغنی کم است. اما این بدین معنا نیست که این کار شدنی نیست بلکه فقط کافیست سطحی که قبلا رنگ روغنی شده را با سنباده کمی مات کنید یا به اصطلاح روغنی بودن آن را کم کنید تا رنگ پلاستیک با چسبندگی بیشتری همراه باشد.

همچنین استفاده از پرایمر یا آستر رنگ پایه آب نیز می‌تواند به اجرای بهتر رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی کمک کند. رنگ پلاستیک را در دو لایه با غلطک رنگ یا قلم موی مناسب به روی رنگ روغنی پیاده کنید. با توجه به سریع خشک شدن رنگ پلاستیک نیاز نیست خیلی بین دو مرحله صبر کنید اما حداقل یک ساعت بین رنگ زدن هر لایه صبر کنید تا لایه قبلی به خوبی خشک شود.

 

 

کاربرد رنگ پلاستیک

کیفیت رنگ پلاستیک در طی سال های متمادی بسیار بهبود یافته است و اکنون یک پوشش بسیار بادوام بر روی سطوح داخلی و خارجی است. این رنگ ها در قسمت های مختلف ساختمان از استخرهای شنا گرفته تا انبارها، بام ها، نرده ها و کف ها قابل استفاده هستند. این رنگ در گروه رنگ بهداشتی قرار دارد، بنابراین می توان از آن ها در مناطقی که برای عموم آزاد است استفاده کرد. از آن جا که این رنگ ها بوی کم دارند و در حالت ایده آل حاوی فناوری هایی هستند که به طور فعال با باکتری ها، میکروب ها و غیره مبارزه می کنند، برای مراکز تفریحی، بخش های بیمارستانی و خانه های مراقبت مناسبند.

امید است که مطلب فوق برای شما دوست عزیز مفید فایده واقع شده باشد  اینستاگرام پخش رنگ سرزمین رنگ را داشته باشید و از محصولات ما به صورت لحظه ای با خبر شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *