مقالات

چسب سیلیکون

چسب سیلیکون:

این چسب گونه‌ای از چسب‌های شیمیایی است که به روش پلیمری و از ترکیب مواد آلی ساخته می‌شودسیلیکون و اکسیژن است؛ که به آن مقاومت بالایی در برابر تغییرات دمایی و نفوذ رطوبت می‌بخشد. ضمن اینکه باعث می‌شود از نظر ساختار مولکولی نیز بافتی محکم داشته باشد. این ویژگی‌ها باعث تقویت استحکام و ثبات این چسب‌ می‌شود و در نتیجه از آن می‌توان برای چسباندن تمامی سطوح استفاده کرد

ویژگی های چسب سیلیکون:


از ویژگی‌های مهم این چسب‌ها می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر تغییرات دمایی اشاره کرد. ویژگی ممتازی که استفاده از این نوع چسب‌ را در صنعت بیشتر می‌کند. بهترین دما برای استفاده از این چسب‌ها بین مثبت پنج تا مثبت چهل درجه سانتیگراد است. اما از این چسب‌ می‌توانید در دمای منفی هفتاد و پنج درجۀ سانتیگراد تا دمای مثبت دویست درجۀ سانتیگراد نیز استفاده کنید. حتی امروزه گونه‌ای از این چسب‌ها قابلیت استفاده تا دمای سیصد درجه سانتیگراد را نیز دارد؛ که به آن چسب نسوز گفته می‌شود. مقاومت این چسب‌ها در برابر تغییرات دمایی باعث افزایش کارایی این چسب‌ها در مصارف صنعتی شده است.

حالت کشسانی چسب آکواریوم

بافت این نوع از چسب‌های صنعتی حالتی ژله‌مانند دارد؛ که به آن قدرت کشسانی و حالت کششی ویژه‌ای می‌بخشد. برای آسان‌سازی طریقۀ استفاده، این چسب‌ها را اغلب در لوله‌های تفنگی یا فشاری به فروش می‌رسانند. به طوری که در هنگام استفاده می‌توان با کمی فشار چسب را از لولۀ تزریق به سطوح مورد نظر تزریق کرد. حالت کشسانی چسب نیز به این روند کمک می‌کند.

مقاومت بالا در برابر رطوبت و نفوذ آب

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم چسب های آکواریوم ، مقاومت بالای آن در برابر نفوذ آب و رطوبت است. به همین دلیل است که از این چسب‌ در ساخت سیلیکون نیز استفاده می‌شود. با این حال مهم‌ترین استفاده‌های صنعتی این چسب‌ها شامل درزگیری و آب‌بندی می‌شود. برای مثال جهت درزگیری شیشه‌های ساختمان می‌توانید از این چسب‌ها استفاده کنید. همچنین برای کار گذاشتن روشویی‌، دسشوره، سینک ظرفشویی، کاشی‌کاری حمام و دستشویی و … نیز از این چسب‌ صنعتی استفاده می‌شود.

عایق حرارتی

چسب های آکواریوم در برابر انتقال حرارت نیز مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. به عبارتی دیگر به خاطر استفاده از اکسیژن و سیلیکون ، از این نوع چسب‌ می‌توان به عنوان عایق حرارتی نیز استفاده کرد. برای نمونه دوباره می‌توان درزگیری پنجره‌های ساختمانی را مثال زد. اگر در فصل‌های سرد سال می‌خواهید جلوی هدررفت گرما را بگیرید، یا اگر احساس می‌کنید از درزهای پنجره باد سرد به داخل ساختمان می‌آید، می‌توانید از این چسب‌ها جهت درزگیری استفاده کنید. این ویژگی عایق حرارتی بودن، در مصارف صنعتی نیز کاربردهای بسیاری دارد. گونه‌ای از این چسب‌ها که با نام چسب نسوز شناخته می‌شود، در برابر آتش نیز مقاوم است و به عنوان مانع آتش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خنثی بودن شیمیایی

سیلیکون تقریباً از نظر شیمیایی ترکیبی خنثی به حساب می‌آید. در نتیجه از آن بدون نگرانی می‌توان در فرایندهای صنعتی استفاده کرد. با توجه به اینکه سیلیکون در برابر گرما نیز عایق است و جلوی نفوذ رطوبت را نیز می‌گیرد، چسبی ایده‌آل برای آب‌بندی و درزگیری دستگاه‌های صنعتی به شمار می‌رود.

نارسانایی الکتریکی

این چسب علاوه بر اینکه در برابر انتقال گرما به عنوان یک عایق خوب شناخته می‌شود، در برابر جریان الکتریکی نیز یک عایق الکتریکی مناسب است. سیلیکون ماده‌ای نارسانا است و در برابر جریان‌های بالای الکتریکی نچسیز دچار شکست مولکولی نخواهد شد. از این ویژگی در طراحی فرایندهای صنعتی و ساخت دستگاه‌های صنعتی استفاده می‌شود.

رنگ بندی چسب های سیلیکون :

چسب سیلیکون شفاف یا بی رنگ :  چسب مخصوص آئینه (نوترال)، چسباندن شیشه های آکواریوم ، چسباندن شیشه و به عنوان درزگیر سینک ظرفشویی در آشپزخانه  و …

چسب سیلکون سفید : آب بندی پنجره ، درزگیری کاشی ، درز گیری وان حمام ، روشویی ، سرویس بهداشتی و …

چسب سیلیکون مشکی : چسباندن شیشه ماشین و گسکت میکر

چسب سیلیکون قرمز :  واشر ساز یا گسکت میکر و به عنوان چسب سیلیکون حرارتی یا چسب سیلیکون نسوز شناخته می شوند.

انواع چسب های سیلیکون :

چسب استوکسی :  درزگیر سیلیکونی که در حین خشک شدن از خود اسید استیک آزاد می کند و با توجه با بوی غلیظی که شبیه به سرکه است شناخته می شود.

چسب خنثی :  مخصوص آئینه که پشت آن جیوه است و واکنشی با جیوه نشان نمی دهد و هنگام خشک شدن الکل و یک ماده غیر اسیدی از خود آزاد می کند . مقاومت بالا و ماندگاری آن نسبت به چسب سیلیکون استوکسی بیشتر است و در محیط های بیرونی استفاده ی زیادی دارد.

کاربردهای چسب های سیلیکون :

یکی از رایج ترین موارد استفاده از چسب های سیلیکون استفاده در خانه است معمولا برای درزگیری اطراف سینک ظرفشویی ، درزگیری اطراف توالت فرنگی و وان حمام و ..

در ساخت آکواریوم

برای آببندی سطحی مانند سرامیک کف ، کاشی های بدنه و ..

در تولید شیشه های دوجداره برای چسباندن شیشه ها به هم

برای عایق کاری و ضد آب کردن قطعات الکترونیکی

همچنین برای چسباندن ال ای دی ها به پاور

به عنوان آب بندی در قایق ها ، کانیتنر ها ، کانکس ها ، خودرو ها و …

مراحل استفاده از چسب های سیلیکون:

۱-آماده سازی سطح کار

قبل از اجرای چسب روی سطح مورد نظر، ابتدا اگر روی سطح چسب یا ماده ای باقی مانده باشد باید آن را از بین ببریم. این کار را با خراشیدن سطح با تیغ یا یک چاقو انجام می دهیم. توجه داشته باشید که سطح کاملا تمیز و عاری از لکه هایی مانند روغن ،خاک و.. باشد. بنابراین سطح را کاملا  تمیز کنید!

۲-ایجاد پوشش

با استفاده از چسب های نواری در اطراف سطح مورد نظر که قصد اعمال چسب سیلیکون را دارید یک پوشش ایجاد کنید تا هم از کثیف شدن سطوح اطراف جلوگیری کنید و هم اجرای چسب را با دقت بیشتر انجام دهید.

۳-آماده کردن کارتریج

با یک چاقو یا تیغ، سر کارتریج سیلیکون را برش داده و مطمن باشید که برش به اندازه ای کوچک هست که می توانید میزان خروجی چسب  را کنترل کنید.سپس کارتریج را داخل پمپ جایگذاری کنید.

۴-امتحان کنید!

ابتدا چسب و میزان خروجی آن را امتحان کنید. توجه داشته باشید که چسب به صورت روان جریان داشته باشد(قطره قطره یا با فشار جریان نداشته باشد.)

۵-اجرای چسب روی سطح

کارتریج را بالای سطح مورد نظر با زاویه ی ۴۵ درجه نگه داشته و چسب را اعمال کنید.توجه داشته باشید که در طول اجرای چسب، کارتریج را بر نداشته و ریختن چسب را متوقف نکنید تا جایی که سطح مورد نظر تمام شود. با این کار چسب به صورت یکنواخت روی سطح اجرا میشود و بریده بریده نخواهد بود.

۶-شکل دهی

به منظور ایجاد سطحی یکنواخت روی کار، به وسیله ی یک کاردک چسب را در محل اجرا شکل دهید تا یک پیوند صاف و یکنواخت بین درز ها ایجاد شود.

۷-برداشتن پوشش

بعد از اتمام کار باید سریعا اقدام به برداشتن پوشش کرد! زیرا ممکن است که چسب سیلیکون، پوشش را ذوب کند.

نکات ایمنی هنگام استفاده از چسب های سیلیکون :

      در محل اجرا چسب از تهویه مناسب استفاده کنید

·       هنگام کار حتما از دستکش و ماسک مناسب استفاده کنید

·       در صورت تماس چسب با پوست یا چشم سریعا آن را بشویید

·       مراقب جرقه ها و اشعه ها هنگام اجرای کار باشید!

·       اجرای این چسب ها در ظاهر  کار بسیار ساده ای به نظر می رسد اما نیاز به دقت بالایی دارد.عوامل بسیاری مانند انتخاب متریال خوب، ابزار مناسب، نیروی انسانی متخصص و… در خروجی کار تاثیر گذار هستند که در صورت انتخاب نامناسب هر یک از این عوامل نتیجه کار ممکن است خارج از انتظار باشد.

 

 

شما عزیزان می توانید محصولات  رنگ و ابزار وابسته را از مجموعه ی پخش رنگ سرزمین رنگ خریداری نمایید

برای مشاهده لیست قیمت انواع چسب سیلیکون پخش چسب سرزمین چسب از قبیل چسب سیلیکون استارباند ، چسب سیلیکون تاپ پلاس و چسب سیلیکون کاسپین رو هر کدام کلیک کنید

امید است این مقاله مفیده فایده واقع شده باشد ، اینستاگرام مجموعه ی پخش چسب سرزمین چسب را دنبال کنید تا همواره از محصولات و قیمت ها و آفر های ویژه ی ما آگاهی داشته باشید

روی لوگوی پایین کلیک کرده و وارد اینستاگرام ما شوید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *